top of page
Zoeken

Statisch haar. Wat doe je eraan?

Het is weer winter en dat betekend ook dat statisch haar weer een stuk vaker voorkomt. Het haar blijft telkens plakken aan het gezicht of... Heel vervelend! In deze blog vertellen we wat de oorzaak is van statisch haar geven we jou 10 manieren om met statisch haar om te gaan.


Wat is de oorzaak van statisch haar?

Statisch haar komt voor wanneer het haar wordt geladen met elektriciteit. Het haar bestaat uit atomen en die zijn weer samengesteld uit protonen, neutronen en elektronen. Wanneer er twee objecten tegen elkaar wrijven, zal één van hen elektronen verliezen. Hierdoor worden ze positief geladen en zullen de andere elektronen winnen en negatief geladen worden. Dit veroorzaakt statische elektriciteit in het haar. In de winter is er droge lucht en minder vocht aanwezig, waardoor het haar makkelijker geladen wordt en je meer last krijgt van statisch haar.


Tips tegen statisch haar:

  1. Douche niet te vaak. Was het haar niet te vaak met shampoo. Door het haar vaak te wassen, haal je vocht uit je haar.

  2. Gebruik een conditioner of haarmasker. Als je je haren wast, gebruik dan een conditioner in je haar. Dit hydrateert het haar en brengt een beschermlaagje om het haar heen.

  3. Gebruik een haarspray of een haarolie. Als je dit doet, gebruik dan wel een haarspray die alcoholvrij is. Spray het op een kam en verdeel het gelijk over het haar.

  4. Droog je haar aan de lucht. Verminder de kans op statisch haar door het haar op een natuurlijke manier te laten drogen en gebruik een t-shirt of handdoek van microvezels om het haar te drogen.

  5. Gebruik een goede kam of borstel. Gebruik vooral geen kam of borstel die is gemaakt van plastic. Plastic is namelijk niet geleidend, wat betekend dat het haar alleen maar statischer wordt. Gebruik in plaats daarvan een metalen of een houten kam.

  6. Gebruik en luchtbevochtiger. Heb je ook binnen vaak last van statisch haar? Dan is dit misschien wel een teken dat de lucht binnen te droog is. Gebruik daarom een luchtbevochtiger. Hierdoor voeg je meer vocht in de lucht toe, wat helpt tegen statisch haar.

  7. Denk aan je kleding Er zijn een aantal stoffen die je het beste kunt vermijden. Stoffen zoals nylon en polyester laden snel op en zullen ook weer bijdragen aan jouw statische haar. Kies daarvoor in de plaats voor stoffen als katoen, wol of zijde.

  8. Gebruik een anti-frizz spray Er zijn ook producten die de strijd aan gaan tegen pluizend haar wat ook weer helpt tegen statisch haar. Zoals een serum spray van Goldwell of de repair spray van Kerasilk. Deze zijn te koop bij ons in de salon.

  9. Droogtrommeldoekjes Als je last hebt van statisch haar dan kun je ook met een droogtrommeldoekje over je haar heen glijden en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook kun je een droogtrommeldoekje in de pinnen van je haarborstel vastmaken.

  10. Niks bij de hand? Heb je even niks bij de hand en wil je iets aan je statische haar doen? Gebruik dan een beetje water.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page